Wat is SEO?

We focus on offering ”Simplified Marketing Solutions”

 

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. SEO staat voor een verbetering van een website, met het doel om hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger de website scoort op bepaalde zoekwoorden, des te groter de mogelijkheid is dat de website meer bezoekers gaat krijgen. Dus in het kort, wat is SEO?

Op een duurzame en geld besparende manier toch meer website bezoekers te realiseren.

 

Met SEO probeer je de website zo goed mogelijk naar voren te laten komen binnen de zoekresultaten. Google heeft geen directe handleiding over hoe dit stap voor stap moet. De positie van de website kan veranderen gebaseerd op verschillende factoren die van invloed zijn. Volgens Google zelf zijn er meer dan 200 factoren die een rol spelen bij het behalen van de zoekresultaten.

Wat is SEO

Een voorbeeld van SEO:

Hier is het zoekwoord ”energiedrank” ingetoetst. De eerste organische website die is getoond, is de website van de consumentenbond. Daarna is er een FAQ (Veel gestelde vragen) gecreëerd door Google. Google vindt het top als je FAQ vragen op jouw website hebt staan en zal de belangrijkste ook indexeren. Google doet dit, omdat de specifieke vraag ontzettend belangrijk is voor de lezer en zoeker van het zoekwoord ”energiedrank”. 

Zo kun je ook zien dat de vraag is beantwoord in een potentiële blog van ”Schooltv”. In deze blog lees je dan uitgebreid meer over energydrank. Deze blog is bijvoorbeeld erg interessant  en Google ziet dat meteen en zal Google deze blog omhoog tillen bij het zoekwoord ”energiedrank”.