Social Media Advertenties

We focus on offering ”Simplified Marketing Solutions”

Social Media Advertenties?

Ja zeker! Waarvoor zijn Social Media Advertenties nou nodig? 

Op social media kan je als geen ander kanaal zo doelgericht targeten met jouw advertenties. Daarom zijn social media advertenties ontzettend belangrijk om jouw doelgroep te bereiken. Of je nou stoelen verkoopt, massages aanbiedt, of een autorijschool hebt. Social media advertenties zullen ook voor jou ontzettend belangrijk zijn.

Wel is het zo dat er niet steeds een zelfde adverteer strategie wordt toegepast. Zo zul je begrijpen dat een totaal andere manier van adverteren nodig zal zijn voor een massage salon dan voor een webshop dat kussens verkoopt.

Bij social media advertenties kan je dus erg doelgericht gaan targeten met als doel: Jouw ideale doelgroep vinden op social media en jouw advertenties laten zien aan hen. Zo betaal je Facebook, Instagram of LinkedIn bijvoorbeeld voor resultaten. Je krijgt dus data terug met het geld wat jij betaalt aan het platform. Die data is dan natuurlijk erg belangrijk om te analyseren, want wat betekent een CTR (Click-Through-Rate) van 5% nou eigenlijk en is dat wel goed? 

Daarom is het erg belangrijk om te starten met een gestructureerd plan van aanpak voordat je begint met adverteren. Eerst is het erg belangrijk om jouw doelgroep te definiëren. Dit maakt het makkelijker om te adverteren, omdat je al weet wie jouw daadwerkelijke klanten zijn. Social media gebruikers worden vaak overspoeld met informatie. Daarom is het belangrijk dat jouw Ad Creative (advertentie) er zo goed mogelijk uitziet en dat het duidelijk is wat de boodschap is van de advertentie. 

Social media advertenties
Social media ad

Voordelen van adverteren op social media

Het adverteren op social media brengt een aantal zeer interessante voordelen met zich mee, namelijk:
 
  • Specifieke doelgroep targeting mogelijkheden (Denk aan keywords, interesses, gedrag, demografisch, locaties etc.)
  • Likes, comments en shares hebben een grote positieve invloed op uw positie in de zoekmachines
  • Meer website/pagina bezoekers
  • Meer sales/leads
  • Een betere connectie met jouw doelgroep
  • Meetbare resultaten (Directe data vanuit het adverteer platform waar je verdere conclusies van kan trekken)
  • Resultaat direct zichtbaar in een duidelijk overzicht
  • Duidelijke budget uitgave overzicht
 

Benieuwd naar hoe Hajou Media jou kan helpen met jouw Social Media Advertenties? Klik dan hieronder op ”Let’s GO!”, en dan spreken wij elkaar snel!